Over mij

Ik ben Lieske (1978), opgeleid tot orthopedagoog en rouwbegeleider/verliesconsulent.  Woonachtig in Nijmegen samen met mijn lieve man en mijn twee geweldige jongens. Ik ben ook moeder van een prachtige dochter, zij woont sinds 2015 in mijn hart. Haar ziekte, met de dood als gevolg, geven mijn levensweg richting.

 

Al zolang als ik me herinner opent mijn hart zich voor kinderen, zij zijn de puurste mensjes. In mijn werk binnen de jeugdzorg in Rotterdam, heb ik vele kinderen en gezinnen mogen ontmoeten in hun kwetsbaarheid. Voor mij was het aangaan van het echte contact en het zoeken naar de onderlinge verbondenheid hetgeen mijn werk zo de moeite waard maakte. Ik heb daar veel mogen leren.

 

Zelf moeder worden maakte mij een completer en dankbaar mens. Én kwetsbaar. Op tweejarige leeftijd kreeg mijn levenslustige dochtertje de diagnose hersentumor. Mijn wereld stond stil, ik belandde in mijn grootste nachtmerrie. Tegelijkertijd voelde ik zoveel oerkracht en liefde. Vier jaar lang vochten we, vierden we, huilden we, lachten we, zochten we en leerden we leven met onzekerheid. Het waren intense jaren.

 

Haar dood was allesoverheersend voor mij. Mijn wereld kleurde zwart. Haar dood leerde mij veel over de essentie van het leven. Het maakt mij kwetsbaar en nederig. Het maakt mij ook krachtig en liefdevol. Stapje voor stapje, met veel vallen en opstaan, leer ik het leven opnieuw kleur te geven. Ik kom weer tot bloei!

 

Ik ben een levenslustig, ondernemend en betrouwbaar mens. Ik hecht veel waarde aan oprechtheid en integriteit. Ik verbind graag en draag verantwoordelijkheid. Ik kan niet zonder een grapje op z’n tijd. In de natuur zijn, lekker op reis, samen met mijn gezin, avontuur, yoga, mountainbiken en een goed boek laten mij voelen dat ik leef.

 

“leef je leven onbevreesd dapper en stralend liefdevol”

(afscheidsboodschap van mijn kleine meid)